SW och Striking

SW – Submission Wrestling

Submission Wrestling eller SW som det förenklat kallas för är en modern hybridsport som fokuserar på markkampen men inte utesluter stående brottning som en viktig aspekt i sporten. SW kan sen som en egen kampstil men oftast är det sett som en sport med olika regelsystem för att samla alla markkamp stilar som brottnings arter under ett och samma regelsystem.

Idag lärs och utövas Submission Wrestling ut av dem flesta MMA skolor, BJJ skolor, som renodlade SW klubbar, eller hybridskolor som innefattar en mängd moderna som traditionella kampstilar. Även olika brottningsklubbar runt om i världen som i Sverige har tagit upp SW som en del av deras läroplan som plats i deras schema.

Grappling Academy lägger stor vikt på att SW lärs ut för den moderna tidens tävlingar med rätt strategi och teknik. Det är vår tävlingsfilosofi att det är genom ständig utvecklingen i sporten som gör oss så starka i tävling som vi är. Istället för att klänga sig fast vid det klassiska som alla har försvar som kontringar mot, är vi en modern skola som lär ut all vår SW, BJJ, MMA som Striking efter principen att det som bryter mot motståndarens inlärda som indoktrinerade system av offensiva och defensiva tekniker, är det som har störst chans att besegra motståndaren.

Under ett SW pass tränar man med shorts utan metalldelar och utan fickor. Man har även på sig en rashguard eller T-shirt.

Striking (Modern Pugilatus)

Striking som vi benämner det är samlingsnamnet på Boxning, Kickboxning som Muay Thai (Thaiboxning) som anpassats till MMA tävlingsformen. Vår striking instruktör är Karim Nsairia, en högt meriterad kampsportare med snart två decennium av kunskap och erfarenheter bakom sig.

På Grappling Academy håller vi ett MMA anpassat Striking system som utvecklats av Karim Nsairia med moderna tekniker och strategier för att överlista det traditionella och klassiska inom dem andra mer vanligare kampstilarnas kombinationer som fotarbeten. Det är ett väldigt passande namn som getts till systemet, Modern Pugilatus. Pugilatus är det latinska namnet på antik grekisk boxning. Varför detta namnet valdes har sitt ursprung i att i det antika Grekland hade inte utövarna stora dämpade handskar som kunde användas som defensiva sköldar. Utan det var tunna läderband som bands runt händerna, mer likt dagens MMA handskars tunnhet.

Grekerna kunde inte blockera eller använda sig av samma tekniker som modern boxning idag, vilket anpassats efter stora handskar och ett regelsystem som inte gör det optimalt för MMA. Det är här Modern Pugilatus kommer in i bilden. Genom att se vilka tekniker som både defensivt och offensivt kan användas i kamp med tunna handskar eller med inga alls, som Modern Pugilatus utvecklades till ett system med modern MMA i åtanke i främsta led. Det är bara namnet som förknippas med antika grekernas boxning, inte teknikerna eller strategierna, dem är moderna.

Modern Pugilatus är ett av våra flaggskepp då precis som Grappling Academy lär ut sina tekniker och strategier för BJJ, MMA och SW efter modern anda och för att alltid bryta mot andras inlärda system. Tar Karim Nsairia, Modern Pugilatus till samma filosofi och principer som förenar vår klubbs anda.

Under ett MP/Striking pass behöver utövaren först och främst tandskydd, boxningshandskar, boxningslindor, MMA träningshandskar samt träningskläder som ett par shorts och t-shirt eller rashguard.

SW och striking